Project Description

Marijeta Matijaš

Lektura i uredništvo

Ja sam Marijeta Matijaš. Po struci sam profesorica hrvatskog jezika i književnosti i lektorica. Više od deset godina radila sam u medijima kao novinarka, urednica i voditeljica televizijskog programa. Stekla sam neprocjenjivo iskustvo u komuniciranju s različitim profilima osoba, ali i naučila kako prilagoditi način komuniciranja situaciji u kojoj se nalazimo i publici kojoj se obraćamo.

Kako je knjiga oduvijek bila moj veliki prijatelj, krenula sam u izdavaštvo. Nakon niza naslova na kojima sam bila lektorica i urednica, napokon u 2017. objavljujem i svoju prvu knjigu Mali jezični savjetnik za bolju poslovnu komunikaciju koja doživljava veliki uspjeh na tržištu te u samo godini dana rasprodaje se čitava naklada.

Bila je to dovoljna motivacija da svoje znanje obogaćeno višegodišnjim iskustvom u javnom nastupu uokvirim u još jedan naslov. Umijeće javnog nastupa nova je knjiga s kojom započinjemo 2019. godinu.

Od poziva da podučavam o onome što najviše volim, a to su jezik i komunikacija i povežem ih s poduzetništvom koje mi je omogućilo da najbolje ostvarim sebe i svoje potencijale, bilo je nemoguće pobjeći pa sam tako kreirala niz edukacijskih programa i gostovala na brojnim konferencijama s ciljem podizanja svijesti o pravilnom i jasnom komuniciranju kako bismo izbjegli nesuglasice, pogreške u poslovanju, ali i financijske gubitke. Rezultat višegodišnjih edukacijskih aktivnosti jesu online programi kreirani s ciljem da edukaciju učinim dostupnu svima.